Header afbeelding

Markiezen

Markiezen sieren meer en meer huizen in Nederland. Niet zo gek, als je bedenkt dat deze buitenzonwering maar liefst aan drie kanten tegen de inval van de zonnestralen beschermd.

Maar het oog wil ook wat; markiezen herinneren ons aan vroeger tijden. Het is een prachtige aanwinst voor de gevel. Het huis krijgt een extra accent, vooral als een doek wordt gekozen dat bij de kleur van de woning past. De doeken van de markiezen zijn verkrijgbaar in talloze variaties en kleuren. En ook het frame zelf kan op maat worden gemaakt.

Lange levensduur

Zoals voor elke zonwering geldt, moeten ook markiezen weer- en windbestendig zijn. De constructie - het frame - waarmee de markies klink- en nagelvast aan uw gevel wordt bevestigd is vaak van hout of aluminium. Een aluminium frame vraagt iets minder onderhout van het natuurlijke, houten materiaal. Daarentegen geeft hout aan markiezen een extra historische uitstraling en kan het in meerdere RAL-kleuren worden geverfd. Voor beide soorten frames geldt dat zij door gebruikmaking van speciale technieken, een lange levensduur hebben.

Net zoals voor de frames geldt, leveren wij doeken van hoogwaardige kwaliteit. U heeft de keuze uit een effen, geblokt of gestreept dessin, verkrijgbaar in meerdere, ouderwets aandoende kleuren. Het materiaal is slijtvast en kleurecht. De markiezen die wij leveren zullen vele jaren uw gevel sieren!